Høring – utredning av antall utstillinger/»stor-cert»

NKKs høring angående utredning av antall utstillinger/cert og «stor-cert» ble behandlet av styret i Norsk Briard Klubb (NBrK) på styremøtet den 12. juni 2013.  Kort fortalt ble det i høringen foreslått en kraftig og styrt reduksjon i antall utstillinger og cert for å øke certet og championatets verdi, da det de siste årene har vært en inflasjon i antall utstillinger arrangert i Norge.

Styret i NBrK ønsker ikke at komiteens forslag skal gjennomføres slik det er skissert, men hvis så skjer blir det feil å fastsette antall cert uti fra antall registrerte valper pr år. Det blir mer riktig å bruke antall hunder som deltar på utstilling pr år som beregningsgrunnlag. Dette fordi vi har mange flere ulike individer som deltar på utstilling pr år, enn det er nyregistreringer.
Styret mener at det først og fremst bør gjøres endringer når det gjelder invitasjoner til utstillinger fra klubbene. Sånn som systemet er nå, tror vi det er mange som sender ut generelle tillatelser for enkelthetens skyld. Vi har allerede hatt oppe til diskusjon om vi skal si nei til en del utstillingsinvitasjoner, og tror det er veien å gå i første omgang.

Styret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s